Annons

Annons

Färsk frukt i krämigt och knäckigt pajskal

En spröd, nötig och lätt paj som man kan garnera med valfria frukter och bär.


Pajskal med färska frukter

 Pajskal med färsk frukt

● 1 paj, ca 8 pers

Pajskal

100 g smör eller margarin
2 1/2 dl grahamsmjöl
1 dl kokosflingor
1 dl rörsocker
1/2 tsk bakpulver
1 ägg

Fyllning

2 dl vispgrädde
200 g philadelphiaost
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker

Garnering

2 apelsiner
färska fikon, blåbär, och björnbär
2 passionsfrukter

Annons

1. Hacka samman alla ingredienserna till degen och tryck ut den i en rund bakform med löstagbar botten som mäter ca 24 cm i diameter. Fäst en bit ugnsfolie på insidan så att degen inte kan trilla ner under gräddningen. Ställ formen kylskåpskallt att vila i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200°.
2. Grädda pajskalet i nedre delen av ugnen i 18–20 minuter. Ta formen ur ugn-en och dra varsamt bort folien. Låt skalet kallna innan det lossas från formen.
3. Vispa grädden. Rör ner grädden i philadelphiaosten, lite i taget, till en slät kräm som smaksätts med florsocker och vaniljsocker. Bre ut krämen jämnt i skalet.
4. Skär av skalet på apelsinerna så att den inre hinnan följer med. Skär ut hinnfria klyftor som läggs runt kanten på pajen. Dela och lägg på fikonen. Strö över blåbär och björnbär. Dela passionsfrukterna och skrapa ut innehållet över pajen. Servera.

Av Irene Ingelmark Bild: Anette Nilsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/