Annons

Annons

Färsbiffar med krämig svampsås

Saftiga och smakrika färsbiffar som får fin smak av sås gjord på vitt vin, grädde och lingon. Passar lika bra till vardag som fest!


Färsbiffar med krämig svampsås

Färsbiffar med svampsås och rårörda lingon

4 pers 30 min

ca 600 g oxfärs
2 msk fransk ljus senap
2 msk crème fraiche
salt och peppar
smör till stekning
3 schalottenlökar eller 1 gul lök
ca 10 cocktailtomater
ev 1 dl vitt vin
2 dl kalvbuljong
1 dl torkad svamp, t ex trattkantareller
2–3 dl grädde
2 msk rårörda lingon

Annons

Servering

hackad persilja
potatismos

 

1. Blanda färsen med senap och crème fraiche. Krydda med salt och peppar och forma till biffar.
2. Hetta upp lite smör i en stekpanna och lägg i biffarna när smöret börjar bli brunt. Stek dem gyllenbruna på båda sidor.
3. Dela lökarna och tomaterna i klyftor och lägg ner i pannan mellan biffarna.
4. Tillsätt vin, buljong, svamp, grädde och lingon. Låt småputtra i ca 10 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar. Strö gärna lite hackad persilja över före servering. Ett gott potatismos smakar bra till.

Av Jan- Erik Hagbohm Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/