SNABBT & GOTT

Citronbiffar i krämig tomatsås

Det här receptet gör det möjligt att njuta av underbara medelhavssmaker. Bäst av allt: Det blir klart på bara 20 minuter!


farsbiffar-med-citron-i-tomatsas-recept

Toppa gärna citronbiffarna med lite färsk basilika om du vill!

Färsbiffar med citron i tomatsås – recept

Klart på 20 minuter – lättlagat recept på läckra färsbiffar med citron.

● 4 pers ● 20 min

500 g blandfärs
1 ägg
1 tsk rivet citronskal
½ tsk salt
nymalen svartpeppar
smör till stekning

Sås
6 soltorkade tomater i olja
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 tsk torkad basilika

Servering
nykokt pasta
sallad

1. Blanda färsen med ägg, citronskal, salt och peppar. Forma åtta jämnstora biffar. Stek dem i smör på medelhög värme ca 3 minuter på varje sida. Ta upp biffarna och rengör pannan.
2. Hacka de soltorkade tomaterna, blanda dem med grädden och basilikan i stekpannan och låt koka upp. Lägg ner biffarna och låt puttra ytterligare några minuter. Salta och peppra. Servera med pasta och sallad.

Recept: Mette Ankarloo
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:







Laddar...