Annons

Annons

Gratinerade färsbiffar med blomkål och gorgonzola

Det här receptet ger en härlig form med godsaker i form av blomkål, nötfärsbiffar och en krämig sås på smakrik ost.


farsbiffar-med-blomkal-och-gorgonzola-recept

Allt gott i en form – färsbiffar, blomkål och en krämig gorgonzolasås.

Färsbiffar med blomkål och gorgonzola – recept

Ugnsgratinerade saftiga färsbiffar med blomkål och gorgonzola – vi har bästa receptet!

• 4 pers • 50 min

600–700 g finmalen oxfärs
1 gul lök
1 msk dijonsenap
1 dl hackad persilja
salt och peppar
smör till stekning
200 g gorgonzola
3 dl grädde
400 g blomkål i buketter

Annons

Servering
ev ½ dl fint skuren gräslök
pressad potatis el potatismos

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Skala och finriv löken och blanda med färsen, senap och persilja. Smaka av med salt och peppar och forma till biffar. Stek biffarna på medelvärme i smör i en stekpanna tills de får fin färg på bägge sidor.
3. Plocka upp färsbiffarna ur pannan. Mosa ner hälften av gorgonzolan i pannan och häll på grädden. Låt koka i 4–5 minuter och smaka av med salt och peppar.
4. Dela blomkålen i små buketter och lägg i en eldfast form ihop med biffarna.
5. Fördela resten av gorgonzolan ovanpå färsbiffarna och lägg en smörklick på varje blomkål. Tillaga i ugnen i 20–25 minuter.
6. Garnera gärna med hackad gräslök vid servering och ha pressad potatis eller potatismos till.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Anette Nilsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/