Annons

Annons

Färsbiffar med aubergine

Med färsbiffar i grunden och smält mozzarella och aubergine på toppen blir denna gratäng en riktig höjdare.


Auberginegratinerade färsbiffar

Auberginegratinerade färsbiffar i tomatsås

● 4 pers ● 50 min

500 g nötfärs
1 gul lök
1 dl hackad persilja
2 dl grädde
salt och peppar
rapsolja till stekning
1 aubergine
olivolja till stekning
1 kula mozzarellaost
400 g tomatsås
3 dl riven parmesanost

1. Riv löken fint och blanda med färsen, den hackade persiljan och grädden. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till små biffar och stek dem gyllenbruna i lite rapsolja på medelvärme 2–3 minuter på var sida.
2. Sätt ugnen på 200°. Skär auberginen i ca 7 mm tunna skivor, stek gyllenbruna i olivoljan.
3. Skär mozzarellan i skivor. Häll tomatsåsen i en eldfast form. Varva färsbiffar, aubergineskivor och mozzarella i formen. Strö parmesanost över och låt stå i ugnen i ca 25 minuter. Servera rykande varm med en sallad eller pasta.

Av Jan-Erik Hagbohm   Bild: Christina Uhlin


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…