Annons

Annons

Köttfärssoppa à la minestrone


Annons

Köttfärssoppa Minestrone

En klar soppa som minestrone är en både enkel, snabblagad och god kvällsmat.

Köttfärssoppa à la minestrone

● 4 pers ● 35 min

 

250 g nötfärs

3 potatisar

2 morötter

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

2 msk rapsolja till

stekning

salt och peppar

1 burk hela tomater

8–9 dl kalvbuljong

200 g liten pasta, t ex makaroner

1 burk vita bönor

2 tsk rivet citronskal

Garnering

blandade örter

chiliflakes

Tillbehör

rostade brödskivor med philadelphiaost och krasse

 

1. Skala alla grönsaker och skär i mindre bitar.

2. Hetta upp lite olja i en kastrull som ska rymma hela soppan. Smula ner färsen och bryn den under omrörning tills den har fått färg. Salta och peppra. Lägg i grönsakerna och fräs med färsen i någon minut, även här under omrörning.

3. Tillsätt de hela tomaterna och buljongen. Låt soppan småkoka i ca 15 minuter. Lägg i pastan och koka den mjuk. Skölj bönorna och lägg dem i soppan. Smaka av med citronskal, salt och peppar.

4. Häll upp i varma tallrikar och strö hackade örter och lite chiliflakes över. Servera!

 

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Christina Uhlin


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…