Annons

Annons

Fantastisk laxlasagne


Annons

laxlasagne

Att laga lasagne kan vara lite småpyssligt – men vårt recept är verkligen värt det. Här gör vi egen laxfärs, sätter smak med två sorters ost och kokar en sås med grönpeppar och vitt vin! Inte konstigt att det blir gott…

Laxlasagne

● 4 pers ● ca 50 min

500 g färsk lax (skinn- och benfri)
salt och peppar
1 gul lök
10 skogschampinjoner
matolja till stekning
100 g färsk babyspenat
125 g mozzarella
125 g ädelost, t ex Danablu
1 paket färska lasagneplattor, 500 g

Sås

1 msk grönpepparkorn
3 dl grädde
1 dl vitt vin
2 lagerblad
1 msk fiskfond
majsstärkelse till redning

1. Grovtärna laxen och kör den i matberedaren till en färs. Salta, peppra och blanda väl.
2. Skala och finhacka löken samt tunnskiva svampen.
3. Hetta upp en stekpanna med 3 msk olja. Rör i svamp och lök och fräs runt i 3–4 minuter. Ta pannan från spisen, rör i spenaten, smaka av och blanda väl.
4. Sås: Krossa grönpepparkornen. Lägg sedan alla ingredienserna till såsen i en kastrull och koka upp. Låt småputtra i 5–6 minuter. Smaka av och red med lite majsstärkelse utrört i vatten.
5. Sätt ugnen på 175°. Skiva mozzarellan och smula ädelosten. Häll lite av såsen i en ugnsfast form. Varva sedan lasagneplattor, laxfärs, svampfräs, ädelost, mozzarella och sås. Översta lagret ska vara ost och sås.
6. Grädda lasagnen i ca 30 minuter eller tills den har fått färg. Låt den vila ca 10 minuter före servering. Lite grönsallad är gott till.

Recept: Miki Cutic Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…