Annons

Annons

Falukorv till middag!

Svenska hushålls räddningsring! Så enkel att variera och med gott resultat. Fira Falukorvens dag med en alldeles utomordentligt god gratäng!


Annons

falukorv

Falukorvsgratäng med svamp och potatis

● 4 pers ● ca 40 min

ca 300 g falukorv
4–5 kokta potatisar
5–6 champinjoner eller annan svamp
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
5–6 soltorkade tomater
matolja till stekning
ca 150 g fintärnat bacon
2 msk finhackad persilja
salt och peppar
ca 1 dl stor kapris
3 dl grädde
1 dl vitt vin
1 msk konc kalvfond
ca 100 g mozzarella eller annan ost

1. Sätt ugnen på 175°. Tärna falukorven, skiva potatisen, svampen och purjolöken. Skala vitlöken och finhacka den och de soltorkade tomaterna.
2. Hetta upp en stekpanna med 2 msk olja. Rör i bacon och svamp och stek i 3–4 minuter. Rör sedan i korv och vitlök och låt fräsa med i 2 minuter. Tillsätt persiljan, smaka av med salt och peppar och ta pannan av spisen.
3. Bottna en gratängform med potatisen. Häll sedan i alla ingredienserna och vänd runt. Täck med mozzarella. Gratinera i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Recept: Miki Cutic Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…