Annons

Annons

Fajitas med biff och salsa

Så härliga smaker av texmex! Entrecote och en fruktig papayasalsa smakar gott i rostade tortillabröd.


texmex

4 pers ca 20 min

ca 400–500 g entrecote eller biff
2 kokta majskolvar
4 tortillabröd
salt och peppar

Salsa

1 papaya (ej övermogen)
3 tomater
1 gurka
1 grön jalapeño
1 selleristjälk
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 kruka koriander
saft av 2 limer
1 msk olja

Annons

Servering

sallad
gräddfil

1. Salsa: Skala, kärna ur och finhacka papayan. Ta bort kärnorna och finhacka tomater, gurka och jalapeño.

Kärna ur och finhacka selleri, rödlök och vitlök samt finhacka koriandern. Rör ihop alla ingredienserna till salsan i en skål. Smaka av och låt det stå och dra i rumstemperatur medan du steker köttet.
2. Hetta upp en torr stekpanna. Salta och peppra köttet runtom och stek efter tycke och smak. Ta upp, låt det vila i några minuter och strimla det sedan. Stek majskolvarna runtom i stekpannan tills de får färg. Skär sedan ut kornen genom att ställa kolven på höjden och skära neråt med en kniv.
3. Rosta tortillabröden i en torr stekpanna. Fyll sedan varje tortilla med kött, salsa och rostad majs. Servera med lite sallad och eventuellt en klick gräddfil.

Av Miki Cutic
Bild: Ralph Månsson

 

 



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...