Annons

3 läckra spanska tapas

Tre läckra tapas – bresaolarullar, friterade bläckfiskringar med citron och ostfylld grillad paprika!


Enkla tapas – recept

Recept på tre enkla tapas – lika gott till förrätt som att servera som plockmat!

HUVUDRÄTT: Paella med räkor, musslor och saffran

Enkla tapas – recept

Lika gott att servera som förrätt som att bjuda på dem som plockmat! Lättlagat recept på enkla spanska tapas med ost, grillad paprika, friterade bläckfiskringar, oliver, bresaola och lufttorkad skinka. Både vegetariska tapas och tapas med fisk och kött!

Annons

EFTERRÄTT: Vinkokta fikon och aprikoser med vaniljglass

• 4 pers som förrätt • 1 tim

Friterade bläckfiskringar
200 g opanerade frysta bläckfiskringar,tinade
salt och peppar
1 ägg
2 dl pankoströbröd eller vanligt ströbröd
2 ½ dl olja
2 msk hackad persilja
½ citron i klyftor

Fylld grillad paprika
1 dl ricottaost
1 vitlöksklyfta
2 inlagda grillade paprikor
50 g hårdost, t ex gruyère
8 oliver
8 tandpetare

TESTA OCKSÅ: Tapas med kyckling!

Bresaolarulader
80 g bresaola eller annan lufttorkad skinka, 12 skivor
½ dl crème fraiche
skal av ½ citron
2 nävar rucola

1. Friterad bläckfisk: Salta och peppra bläckfisken. Vänd den i ett uppvispat ägg och sedan i ströbröd. Hetta upp en stekpanna eller kastrull med höga kanter med 2 ½ dl olja till 180°. Kontrollera att oljan håller rätt temperatur genom att lägga i en brödbit – då den hastigt får en fin gyllenbrun färg är oljan tillräckligt varm. Lägg försiktigt i bläckfiskringarna i omgångar och vänd efter ca 1 minut, de ska få fin färg. Servera dem med persilja och citronklyftor. Ha gärna lite bröd till.
2. Fylld paprika: Blanda ricottaost och riven vitlök. Dela varje paprika i ca 4 bitar och fyll dem med ricottaosten. Lägg på en bit hårdost och garnera med en oliv. För att de ska stå stadigt, tryck i en tandpetare.
3. Bresaolarulader: Lägg ut bresaola, eller annan lufttorkad skinka, omlott på en bit plastfolie. Bre på crème fraiche, riv över citronskal och strö över rucola. Rulla ihop bresaolan med hjälp av plastfolien. Ta bort plastfolien och dela rullen i 2–3 cm tjocka skivor vid servering. Går utmärkt att förbereda dagen före servering.

Tips!
Panko är japanskt ströbröd som ger en krispig panering vid stekning eller fritering.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons



Laddar... http://www.allers.se/page/1/