Annons

Annons

Lättbakade kuvertbröd med sesamfrön

Degen ska inte knådas och den behöver bara jäsa en gång. Dessa frasiga frallor kommer du att vilja baka fler än en gång...


 

enkla-frukostfrallor-med-sesamfron-recept

Enkla frukostfrallor med sesamfrön – ett riktigt favoritrecept.

Recept: Läckert lantbröd med gröna oliver

Enkla 
frukostfrallor med sesamfrön – recept

Lättbakat bröd som du rör ihop och som bara behöver jäsa en gång. Här får du ett bra recept på ett luftigt och frasigt kuvertbröd med gott tugg och smak av sesamfrön. Perfekt till frukost eller till soppa.

Annons

Recept: 5 goda bröd – 1 recept!

• 20 st

1 paket jäst, 50 g
6 dl kallt vatten
1 ½ msk sesamfrön
1 msk salt
knappt 13 dl vetemjöl special

Gilla Allers på Facebook

Recept: Morotsbullar med örter

1. Smula jästen i en stor bunke och vispa ut den med vatten, sesamfrön och salt. Tillsätt mjölet. Rör ihop med en slev eller stadig slickepott, bara precis så att allt blandas ordentligt. Plasta in bunken eller stoppa in den i en stor, ren plastpåse. Låt degen jäsa i minst 1 timme, men gärna upp till 3 timmar.
2. Sätt ugnen på 250°–275° och lägg bakpapper på två plåtar.
3. Stjälp ut degen på väl mjölat bakbord. Använd degskrapa och vänd runt degen så att den får mjöl runt om, men försiktigt så den behåller sin fina luftighet. Dela degen i 2 bitar.
4. Dra ut ena halvan till en ca 50 cm lång längd och dela den i 10 sneda bitar. Vrid till bitarna och lägg dem på en plåt. Sätt direkt in plåten i ugnen och grädda i 9–11 minuter, tills bröden har fått ordentligt med färg. Låt svalna på plåten utan bakduk.
5. Baka ut den andra degbiten medan den första plåten är i ugnen och grädda sedan på samma sätt.

Av Mette Ankarloo
Bild: Christina Uhlin



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...