Annons

Annons

Enkel västerbottenpaj

Västerbottenpaj är alltid rätt och supergott! Testa det här enkla receptet som är gjort med smördeg!


Annons

vasterbottenpaj-smordeg

PROVA OCKSÅ: Laxpaj med broccoli

• 6 pers • 20 min + 50 min i ugnen

4 ägg
200 g riven västerbottensost
1 dl grädde
1 tsk finhackad timjan
2 dl mjölk
salt och peppar
1 paket kylda smördegsark, gärna runda
200 g frysta eller färska haricots verts

Servering
½ dl rostade pinjenötter
sallad
ev varmrökt lax och räkor

TEST: Vilken smördeg är bäst?

1. Sätt ugnen på 160°.
2. Vispa samman ägg, riven ost, grädde, timjan och mjölk. Smaka av med salt och peppar.
3. Lägg ett bakpapper i botten på en pajform, ca 24 cm i diameter. Har du en springform så spänn fast det så att bottnen täcks. Klä pajformen med smördegen.
4. Strö ut haricots verts i pajformen, tina dem först om du använder frysta. Häll i ostsmeten och grädda pajen i ugnen i ca 50 minuter. Täck med folie efter 20 minuter om den börjar bli mörk i kanterna. Känn efter att ostmassan stelnat ordentligt innan du tar ut pajen.
5. Låt pajen svalna och servera rumstempererad ihop med rostade pinjenötter och sallad. Ha gärna räkor och varmrökt lax till.

Av Alexandra Zazzi
Bild: Annika Broman


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…