Annons

Annons

Enkel smörgåstårta med lax och räkor

Bjud på en festfin smörgåstårta som är enkel att lyckas med! Saftig rågbrödsbotten, krämig fyllning med dill och toppad med lax och räkor.


smorgastarta-med-lax-och-rakor-recept

Enkel recept på en ljuvligt god smörgåstårta med en botten av rågbröd!

TESTA OCKSÅ: Smörgåstårta med varmrökt lax

• 6–8 bitar

Botten
300 g danskt rågbröd
100 g smör

Fyllning
5 msk majonnäs, 80%
2 dl crème fraiche, 34%
finrivet skal av 1 citron
20 g färsk finhackad dill
salt och peppar

Annons

TESTA OCKSÅ: Smörgåsbakelse med lax, sparris och räkor

Topping
ca 65 g finbladiga röda mangoldblad
400 gravad lax i skivor
2 minirödlökar
4 hårdkokta ägg
ca 150 g skalade räkor
finklippt krasse

Dessutom behövs
form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam

1. Smält smöret. Mixa rågbrödet smuligt i en mixer. Häll över smöret och rör om.
2. Klä en form med löstagbar kant med bakplåtspapper i botten. Bre ut rågbrödsröran jämnt i botten, tryck till lite så ytan blir slät.
3. Blanda alla ingredienser till fyllningen i en skål. Salta och peppra. Häll fyllningen över tårtbottnen i formen. Ställ svalt över natten.
4. Vid servering: Fördela mangoldbladen på fyllningen i formen. Rulla ihop laxskivorna och lägg rullarna mittpå tårtan. Halvera äggen. Skiva rödlök tunt. Garnera tårtan med räkor, rödlök, krasse och ägghalvor.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/