Annons

Annons

Lättlagad minestronesoppa

Minestronesoppa är en klar vinnare som kvällsmat – enkel, snabblagad och god!


minestronesoppa

● 4 pers ● 35 min

250 g nötfärs
3 potatisar
2 morötter
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja till
stekning
salt och peppar
1 burk hela tomater
8–9 dl kalvbuljong
200 g liten pasta, t ex makaroner
1 burk vita bönor
2 tsk rivet citronskal

Recept: Morotssoppa med apelsin och ingefära

Garnering

Blandade örter
Chiliflakes

Tillbehör

Rostade brödskivor med philadelphiaost och krasse

1. Skala alla grönsaker och skär i mindre bitar.
2. Hetta upp lite olja i en kastrull som ska rymma hela soppan. Smula ner färsen och bryn den under omrörning tills den har fått färg. Salta och peppra. Lägg i grönsakerna och fräs med färsen i någon minut, även här under omrörning.
3. Tillsätt de hela tomaterna och buljongen. Låt soppan småkoka i ca 15 minuter. Lägg i pastan och koka den mjuk. Skölj bönorna och lägg dem i soppan. Smaka av med citronskal, salt och peppar.
4. Häll upp i varma tallrikar och strö hackade örter och lite chiliflakes över. Servera!

Bild: Shutterstock


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…