Annons

Annons

Medelhavsgryta med sejfilé

Enkel och fräsch gryta med vitt vin, oliver och sardeller. Fisken på toppen ihop med basilika och citron fullbordar rätten!


Enkel fiskgryta med sej recept

Recept på en enkel fiskgryta med sej, tomat och oliver!

TESTA OCKSÅ: Vildsvinsgryta med rödvin

Enkel fiskgryta med sej – recept

Enkel fiskgryta med sej, oliver, tomater och kapris – lika god att servera till vardags som till fest eller bjudning! Den värmande grytan tillagar du på endast 35 minuter och receptet är beräknat för 4 personer.

RECEPT: Vegetarisk gryta med kokosmjölk och linser

• 4 pers • 35 min

600 g sejfilé
1 liten aubergine
olivolja till stekning
salt och peppar
1 liten rödlök
2 vitlöksklyftor
6 plommontomater
2 msk kapris
6 sardeller
1 msk torkad oregano
1 dl vitt vin
3 dl fiskbuljong
ca 10 svarta oliver

TESTA OCKSÅ: Läcker fiskgryta med sötpotatis

Servering
basilika
citronskal

1. Skär auberginen i bitar och stek dem gyllenbruna i lite olivolja. Krydda med salt och peppar.
2. Skiva löken och vitlöken. Skär tomaterna i bitar. Fräs grönsakerna, tillsätt eventuellt lite mer olivolja. Tillsätt kapris, sardeller, oregano och auberginen. Häll på vin och buljong och låt grytan puttra ca 15 minuter. Lägg i oliverna.
3. Krydda fisken med salt och peppar runt om. Stek den på bägge sidor tills den får lite färg, ca 1–2 minuter på var sida.
4. Servera grytan med fisken ovanpå och garnera med fint skuren basilika och citronskal.

Tips!
Välj de här märkningarna när du köper fisk: MSC, ASC och Krav. Då handlar du miljövänligt! För att ha full koll, ladda ner Världsnaturfondens (WWF) gratis-app, Fiskguiden, till din telefon eller läsplatta.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…