Annons

Annons

Fiskgryta med smak av curry

Godaste fiskgrytan får du här med härlig smak av curry och vitlök!


Enkel fiskgryta med potatis och curry recept

Enkelt recept på en smakrik fiskgryta med potatis och curry!

TESTA OCKSÅ: Torsk i ugn med spenat och skinka

Enkel fiskgryta med potatis och curry – recept

Nyttig och god fiskgryta som du gör på torsk, sej eller annan vit fisk! Tillsätt potatis, morötter, sockerärtor och curry för extra god smak. Dessutom med få kalorier för dig som vill tänka lite på vikten – 300 kcal/ portion.

RECEPT: Stekt sill med blomkålsmos

• 4 pers • 30 min

500 g fast potatis
2 morötter
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
1 msk tomatpuré
2 tsk torkad curry
1 dl torkade röda linser
8 dl vatten
2 msk koncentrerad grönsaksfond
salt och peppar
300 g sej eller annan vit fisk, t ex kolja eller torsk
100 g färska sockerärter

Servering
persilja
svartpeppar

1. Skala potatis, morötter, gul lök och vitlök och dela i mindre bitar. Fräs i en gryta med rapsolja. Tillsätt tomatpuré, curry och torkade röda linser. Låt fräsa 1–2 minuter.
2. Tillsätt sedan vatten och fond, rör om och låt koka på mellanhög värme i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Stäng av värmen, men låt kastrullen stå kvar på plattan.
3. Dela fisken i mindre bitar. Lägg försiktigt ner den och sockerärterna i grytan. Lägg ett lock på och låt fisken bli färdig på eftervärmen i ungefär 10 minuter.
4. Servera grytan riktigt varm med färsk persilja och nymalen svartpeppar.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…