Annons

Annons

Björnbärsdessert i glas

Björnbär, vit choklad och mandelskorpor i en ljuvlig kombination. Lyxig, snygg – och snabblagad dessert!


enkel-dessert-i-glas-med-bjornbar-recept

Enkelt och fint att servera dessert i glas! Här med björnbär och vit choklad.

TESTA OCKSÅ: Recept på hemgjord björnbärssylt

Enkel dessert i glas med björnbär – recept

Passa på när de svenska björnbären är i säsong! Varva färska bär med en kräm på vit choklad och mandelskorpor i ett glas och du har en enkelt och elegant dessert.

Annons

RECEPT: Krämig citronpaj med björnbär

• 4 pers

2 dl vaniljkräm enligt recept på förpackning
50 g vit choklad
1 ½ dl vispgrädde
15 cantucciniskorpor
4 dl färska björnbär

TESTA OCKSÅ: Nutelladessert – klart på en kvart!

1. Börja med att koka vaniljkrämen enligt recept på förpackningen, men uteslut sockret. Hacka den vita chokladen och tillsätt i den varma vaniljkrämen. Rör om så att den smälter och kyl därefter krämen i kallt vattenbad.
2. Vispa grädden och vänd ner den kalla vaniljkrämen. Krossa skorporna grovt. Dela eventuellt stora bär.
3. Varva krossade skorpor, bär och vaniljkräm i glas. Servera genast.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/