Annons

Annons

Sötsyrlig citronfromage

Bjud på en frisk och enkel efterrätt som uppskattas av de flesta. Ett extra plus att du kan göra den en dag i förväg!


enkel-citronfromage-recept

Bjud på en sötsyrlig goding till dessert – enkel citronfromage!

TESTA OCKSÅ: Fryst cheesecake med jordgubbar och blåbär

• 4 pers • 30 min + tid i kylen

4 gelatinblad
skal och saft av 3 citroner
½ dl strösocker
1 krm vaniljpulver
2 ägg
2 dl naturell yoghurt, 10%

Annons

TESTA OCKSÅ: Supersnabb nutelladessert!

Garnering
florsocker
ev färska bär

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, i minst 5 minuter.
2. Koka upp citronskalet och -saften ihop med sockret tills sockret har löst sig. Sila bort skalen och vispa sedan ner gelatinbladen och vaniljpulvret. Låt svalna.
3. Separera äggulorna och äggvitorna. Vispa vitan till ett fast skum och blanda försiktigt ihop det med yoghurten. Rör ner en äggula i taget.
4. Tillsätt citron- och sockerblandningen och rör om till en jämn smet. Fördela i 4 glas eller skålar och låt stå kallt minst 6 timmar men gärna över natten. Garnera med florsocker och eventuellt färska bär. Citronfromagen går utmärkt att förbereda dagen före servering.

Gilla Allers på Facebook

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...