Annons

Annons

Kaneldoftande äppeltarte

På frasig smördeg tronar generöst med tunna äppelskivor pudrade med kanel. Lika fina till dessert som till kaffet.


Enkel äppelpaj med smördeg recpet

Recept på en enkel äppelpaj (eller äppeltarte) med kanel och smördeg!

Enkel äppelpaj med smördeg – recept

TESTA OCKSÅ: Toscakaka med mandelglasyr

• 8 st

RECEPT: Fylld rulltårta med kräm på vit choklad

ca 5 fasta äpplen, t ex Granny Smith
1 rektangulär smördegsplatta, 250 g
1 ägg till pensling
1–1 ½ tsk kanel
1–1 ½ dl brun farin

TESTA OCKSÅ: Mjuk pepparkaka med nutellatopping

Servering
glass eller vispgrädde

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Kärna ur äpplena och skär dem i tunna skivor.
3. Rulla ut smördegen och skär i 8 lika stora bitar. Placera på bakpappersklädd plåt.
4. Lägg en rad skivade äpplen omlott på varje degbit. Rulla in smördegens kanter på alla sidor om äpplena. Pensla smördeg och äppelskivor med ägg och strö sedan över kanel och brun farin.
5. Grädda i ugnen i 15–20 minuter tills de fått fin färg och smördegen känns frasig. Servera bakverken ljumma till en klick glass eller vispad grädde.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…