Annons

Annons

Rosmarindoftande kycklingpanna


 

Rosmarindoftande kycklingpanna

kyckling, ost och bacon

● 4 pers ● 45 min

 

700 g små tvättade potatisar med skal

1 dl olivolja

salt

4 kycklingfiléer

1 paket bacon, ca 140 g

malen svartpeppar

12 steklökar

400 g kvisttomater, mini

några kvistar rosmarin

4 dl hönsbuljong

citronskivor

 1. Sätt ugnen på 200°. Picka skalet på potatisarna lite lätt med en gaffel. Lägg dem i en form och ringla olivolja över. Krydda med lite salt och ställ in i ugnen, totalt ca 45 minuter. Under tiden förbereder man övriga ingredienser.

2. Dela kycklingfiléerna på mitten. Dela även baconskivorna på mitten. Vira in varje filébit i en skiva bacon. Krydda med lite salt och malen svartpeppar. Skala steklökarna.

3. Ta ut formen och fördela kycklingen, steklöken och tomaterna i formen. Stick ner några rosmarinkvistar emellan och ställ in formen i ugnen igen.

4. Koka upp buljongen och häll ner i formen. Låt stå i ugnen ca 25 minuter. Servera med citronskivor.

Recept: Jan-Erik Hagbohm

Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…