Annons

Annons

Brödkrans med parmaskinka och mozzarella

Detta goda bröd är fyllt med parmaskinka, mozzarella och oliver. Du kan enkelt byta ut fyllningen mot andra ingredienser.


Annons

brod

● 1 bröd

3 dl vatten
25 g jäst
2 msk rapsolja
1 ½ tsk salt
2 ½ dl durumvetemjöl
4 dl vetemjöl special

Fyllning

100 g parmaskinka
150 g mozzarella,
avrunnen vikt
1 dl kärnfria
kalamataoliver
½ kruka färsk basilika

1. Värm vattnet till 37°. Smula jästen och lös den i vattnet. Rör i oljan, saltet och de bägge mjölsorterna. Arbeta ihop till en deg. Jäs övertäckt till dubbel storlek, 30–40 minuter.
2. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Tryck försiktigt ut den till en rektangel, ca 25×35 cm, utan att pressa ut all luft ur degen.
3. Lägg ut skinkan över degen. Skiva mozzarellan, dra sönder den i mindre bitar och strö ut över skinkan. Krama ur oliverna ordentligt och fördela dem över degen tillsammans med repade basilikablad.
4. Fukta den yttersta degkanten med vatten och rulla ihop allt till en rulle. Forma rullen till en krans och lägg över på en bakpappersklädd plåt. Strö på lite vetemjöl.
5. Låt jäsa övertäckt i 25 minuter medan ugnen värms till 250°.
6. Sätt in kransen och sänk värmen till 200°. Grädda i 25 minuter. Ta ut brödet och låt svalna på galler utan bakduk. Låt brödet kallna helt innan du skär upp det.


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…