Annons

Annons

Blodapelsinglass med citrussallad

Bjud på sötsyrlig blodapelsinglass med frisk citrussallad. I det här receptet lagar du glassen utan glassmaskin.


efterratt-med-blodapelsin-recept

Efterrätt med blodapelsin och citrussallad blir en fräsch avslutning på middagen.

Recept: Cheesecake med lingon

Efterrätt med blodapelsin – recept

Recept: Marängdröm med citronkräm och vispgrädde

ca 12 pers

3 ägg
1½ dl socker
250 g mascarponeost
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
2 dl färskpressad blodapelsinsaft, 2–3 st

Recept: Sötsyrlig citronfromage

citrussallad
2 apelsiner och/eller blodapelsiner
2 blodgrapefrukter, eller 1 blodgrapefrukt och 1 vanlig gul grapefrukt
1 dl socker
1 dl vatten
färskpressad saft av 1 apelsin
färskpressad saft av 1 citron
1 stjärnanis
1 bit hel kanel
3 hela kryddnejlikor
½ vaniljstång

botten

ca 10 chokladdoppade digestivekex

1. Dela äggen i gulor och vitor i var sin bunke.
2. Vispa äggvitorna med absolut rena redskap till ett fast, vitt skum. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning tills massan är blank och styv.
3. Vispa därefter äggulorna ljusa och porösa. Tillsätt färskosten och vaniljsockret och rör om till slät konsistens.
4. Vispa grädden och vänd ner i ostsmeten tillsammans med den färskpressade citrussaften. Vänd sist varsamt ner äggviteskummet till en slät smet.
5. Häll glassmeten i en plastfilmsklädd form som rymmer ca 1½ liter. Låt glassen stå i frysen i ca 8 timmar.
6. Filéa citrusfrukterna. Pressa ur eventuell kvarvarande saft i en kastrull.
7. Tillsätt socker, vatten, färskpressad saft, stjärnanis, kanel och kryddnejlikor i kastrullen. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna och tillsätt. Ge lagen ett rejält uppkok och låt sedan kallna. Häll den kalla lagen över fruktklyftorna och ställ i kylskåp att dra i minst några timmar, gärna längre.
8. Servering: Bryt digestivekexen i mindre bitar och lägg ovanpå glassen med chokladsidan ner. Stjälp därefter upp på serveringsfat och dra bort plastfilmen.
9. Häll upp citrussalladen att rinna av i en sil. Täck glassen med salladen och servera genast.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson

Annons

FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/