Annons

Annons

Därför slutar Ica sälja krossade linfrön

Krossade linfrön är skadligt för dig, även i små mängder. Nu berättar Ica varför de slutar sälja produkten.


Annons

krossade linfrön farligt

Är krossade linfrön verkligen farligt? Bild: IBL

I helgen hamnade linfrö, och främst krossade sådana, i fokus efter att Livsmedelsverket medverkade i ett inslag i SVT där de underströk att krossade linfrön bör undvikas helt ”i avvaktan på mer information”.

Nu går Ica steget längre och tar bort produkten helt från sina hyllor. Anledningen är enligt Ica för att Livsmedelsverket saknar tillräckligt med kunskap kring hur mycket man ska äta utan att riskera att skada hälsan.

Linfrö har varit populärt länge och många äter det i filen eller i brödbaket. Det innehåller mängder av nyttiga delar som exempelvis fibrer, omega 3- och 6-fettsyror.

Men när linfrö krossas innehåller de också ett ämne som efter en längre konsumtion är giftigt, även om man äter det små mängder.

Text: Margaretha Heed, femina.se


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…