Annons

Annons

Chokladkakor med färskostkräm

Dubbla chokladkakor med en krämig fyllning av färskost smaksatt med kanel!


Dubbla chokladkakor med fyllning recept

Dubbla chokladkakor med en läcker fyllning av färskostkräm!

RECEPT: Småkakor med hasselnötter och choklad

Dubbla chokladkakor med fyllning – recept

Recept på läckra stora chokladkakor som du lägger dubbelt med en fyllning av färskostkräm med smak av kanel emellan. Perfekt till fikat eller som en efterrätt!

Annons

RECEPT: Glutenfria mandelkakor med citronfyllning

• 6 dubbla kakor • 30 min

100 g smör
1 ½ dl brun farin strö
½ dl mörk sirap
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 msk kakao
100 g vit choklad

RECEPT: Glutenfria chokladcookies

Färskostkräm
200 g färskost
1 tsk malen kanel
2 tsk florsocker

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Vispa smör, farinsocker och sirap fluffigt med en elvisp. Rör ner ägget och sikta ner vetemjöl, bakpulver och kakao. Vänd ihop smeten.
3. Hacka chokladen grovt och tillsätt i smeten. Smeten ska vara fast men klibbig.
4. Klicka ut 12 klickar på två bakpappersklädda plåtar. Grädda, en plåt i taget, i mitten av ugnen i 12–14 minuter. Ta ut och låt svalna på galler.
5. Färskostkräm: Rör ihop färskost, kanel och florsocker.
6. Bre färskostkrämen på hälften av kakorna och lägg ihop dem två och två. Servera gärna kakorna med ett glas kall mjölk eller en kopp kaffe.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/