Annons

Annons

Claras goda bullar


Annons

Claras bullar baka

 CLARAS GODA BULLARClaras godbullar baka

● 30–35 bullar

150 g smör

5 dl mjölk

50 g jäst för söta degar

1 dl strösocker

½ tsk salt

1–2 tsk malen kardemumma

ca 15 dl vetemjöl

Fyllning och garnering

150 g mandelmassa

75 g rumsvarmt smör

ca 200 g rumsvarm Nutella

ägg till pensling

flagad mandel

 

1. Smält matfettet. Tillsätt mjölken och låt bli fingervarmt

tillsammans.

2. Smula jästen och lös upp den i mjölkblandningen. Tillsätt sockret, saltet och kardemumman. Tillsätt mjölet i omgångar till en smidig deg och arbeta den i några minuter. Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter. Riv mandelmassan under tiden och blanda den med smöret.

3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den med mjuk hand i någon minut. Dela degen i två lika stora bitar. Kavla ut en bit i taget till en platta, ca 35×35 cm. Bre ut mandelmasseblandningen på plattans undre del och bre Nutella på den övre. Rulla ihop, skär ca 2 cm breda skivor och lägg i bullformar. Jäs under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250°.

4. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på flagad mandel. Grädda bullarna mitt i ugnen 10­-12 minuter.

 

Bild: Christina Uhlin


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…