Annons

Annons

Dessertpizza med nutella

Vem har sagt att pizza inte funkar som dessert? Den här söta pizzan med nutella och hallon är helt oemotståndlig!


pizza-som-dessert-med-hallon-och-choklad-recept

Pizza med nutella och hallon – perfekt som en dessert!

TESTA OCKSÅ: Krämiga hallonrutor

• 1 bröd

25 g jäst
3 dl vatten
1 msk socker
1 krm salt
½ tsk stött kardemumma
2 msk neutral matolja
1 dl kokosmjöl
ca 5 dl vetemjöl

TESTA OCKSÅ: Vetekaka med nutella

Fyllning
2 dl Nutella
5 dl hallon
1 tsk potatismjöl
¾ dl vit choklad
¾ dl pistagenötter

TESTA OCKSÅ: Mazarinkakor med hallon

1. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt fingervarmt vatten. Rör om tills jästen är upplöst.
2. Tillsätt socker, salt, kardemumma och matolja. Blanda ner kokosmjöl och vetemjöl och arbeta samman till en blank och smidig deg. Täck degen med en bakduk och låt den vila i bunken i ca 40 minuter.
3. Stjälp upp degen på mjölad arbetsbänk och kavla ut degen rektangulär, ca 18×35 centimeter. Lyft över degplattan på bakpappersklädd plåt. Vik upp degen runt om till en smal kant och tryck till så den fastnar. Den smala kanten gör att fyllningen inte rinner av brödet under gräddningen.
4. Bre ut Nutellan jämnt över degplattan. Strö potatismjölet över hallonen och blanda om varsamt så att bären blir jämnt mjölade runt om. Strö ut dem över krämen. Låt brödet jäsa i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°.
5. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Grovhacka chokladen och pistagenötterna, strö det över och grädda brödet i ytterligare 2–3 minuter.
6. Låt brödet kallna på bakgaller.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…