Annons

Annons

Delikat soppa med svamp och kikärter


Kikärtssoppa

Kikärtssoppa med svamp

Persiljerot är en trevlig rot. Den är till förväxling lik palsternacka, men har plattare rotfäste. Perfekt i grytor eller som här i soppa.
● 4 pers ● ca 20 min

Svampfräs

1/2 liter blandad svamp,
t ex kantareller,
champinjoner
2 morötter
2 persiljerötter
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
olivolja

Soppa

400 g kikärter på burk
3 dl svampbuljong
1 dl grädde
2 tsk torkad mejram
salt och peppar

Servering

flingsalt
grovkrossad svartpeppar
färsk timjan

1. Ansa svampen, skala rotfrukterna och tärna i 1 cm stora bitar. Skala och finskiva lök och vitlök.
2. Lägg alla ingredienserna till soppan i en mixer och kör runt tills den är slät. Häll i en kastrull och hetta försiktigt upp. Sjud soppan under tiden som du gör resten. Smaka av med salt och peppar.
3. Hetta upp en stekpanna med 2 msk olivolja och stek svampen, rotfrukten och löken var för sig. Salta och peppra.
4. Fördela soppan i uppvärmda koppar, eller i djupa tallrikar. Toppa med rotfrukt, svamp och lök. Strö på salt, peppar och färsk timjan.

Av Miki Cutic Bild: Christina Uhlin


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…