Annons

Annons

Lingon med valnötsnougat

Krispigt, syrligt och sött i en härlig kombination. Lingonlyckan är gjord med denna härliga dessert.


RÅRÖRDA LINGON MED NOUGAT

Rårörda lingon med nougat

● 6 pers

Rårörda lingon

6 dl lingon
6 msk socker

Valnöts- och havrenougat

1 1/2 dl hela valnötter
3 dl havregryn
75 g smör eller margarin
3/4 dl socker

Mascarponekräm

250 g mascarponeost
2 ägg
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker

1. Rårörda lingon: Strö sockret över lingonen och blanda. Rör tills sockret smält och bären saftat sig.
2.Nougat: Grovhacka valnötterna och lägg i en torr stekpanna med havregryn. Rosta på medelvärme till svagt gyllenbrun färg. Klicka ner matfettet och tillsätt sockret. Stek
under omrörning tills sockret smält och blandningen fått karamellyta. Strö ut på smörpapper att kallna.
3.Mascarponekräm: Lägg mascarponeosten i en bunke. Dela äggen och vispa vitorna porösa i en skål. Ta en annan bunke och vispa äggulorna ljusa tillsammans med socker och vaniljsocker. Vänd ner äggvitor och äggulesmeten i mascarponeosten och rör krämen slät.
4. Varva rårörda lingon, nougatsmulor och mascarponekräm i glas eller burkar. Servera.

Av Irene Ingelmark  Bild: Anette Nilsson,  Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…