Annons

Annons

Därför vill du sova i blå sängkläder

Tillhör du dem som inte tycker att det är så noga med hur sängkläderna ser ut? Då är det dags att tänka om! Framför allt färgen blå är bra att vila huvudet emot.


baddset

Blått och i stilren skandinavisk design gör de här sängkläderna till den perfekta investeringen till ditt sovrum. Beställ det direkt från Allers shop!

Färger påverkar oss mer än man skulle kunna tro. Studier från institutionen för miljöpsykologi vid Lunds universitet har mätt hur kroppen reagerar på olika färger. Det är alltså till exempel ingen slump att att stoppsignaler är röda.

Blått verkar lugnande

Milda jordfärger som exempelvis beige, grått, blått och grönt har en lugnande effekt. I studien från Lund visade det sig även att personer som satt i ett blått rum löste uppgifter snabbare än övriga deltagare som var omgivna av andra färger.

Annons
Gilla Allers på Facebook

Färgen blå kopplas ofta ihop med klarhet, lugn, fred och trygghet och är därför det bästa färgvalet när det gäller sängkläder.

 

Text: Gunilla Thermænius och Malin Perlheden
Bild: Christina Uhlin

Tips: Inred sovrummet blått med Allers – till halva priset!

Vi gillar det skandinaviska blå/vita som färgskala i inredningen och ett nytt bäddset kan lyfta ett helt sovrum. Nu kan du fynda vårt favoritset till halva priset!

Sov gott i ett härligt bäddset i fräscht blå-vitt paisleymönster, ett klassiskt och tidlöst mönster som passar alla stilar.

Mått: Påslakan, 150×200 cm, örngott, 50×60 cm.

Material: 100% bomull som kan tvättas i 60 grader.

Pris: Från 249 kr

LÄS MER OCH BESTÄLL HÄR

 

Läs också

Så påverkar färgerna humöret

farger-puffLäs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...