Annons

Annons

Tomatpaj med ost


Annons

 

*  4–5 pers * 1 1/2 tim

 

500 g cocktailtomater i olika färger

2 msk olivolja

100 g smör

50 g riven parmesanost

50 g riven lagrad hårdost

3 dl vetemjöl

1 ägg

1 dl crème fraiche, 34%

2 msk dijonsenap

1 msk färsk timjan

flingsalt och svartpeppar

 

1. Sätt ugnen på 150 ˚.

2. Halvera tomaterna och vänd runt dem i olja. Lägg dem med snittytan neråt på bakplåt. Sätt in i ugnen i 30 minuter.

3. Kör smöret, osten och mjölet till en smulig deg i matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut den och klä en pajform med löstagbar botten, ca 25 cm i diameter. Ställ formen kallt i minst 30 minuter.

4. Höj ugnsvärmen till 175 ˚. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

5. Rör samman crème fraichen och senapen och bre det över pajbottnen. Lägg på tomaterna och strö på timjan, flingsalt och nymalen svartpeppar. Grädda pajen i ca 30 minuter. Servera pajen ljummen med grönsallad.

Recept: Margaretha Natt och Dag

Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…