Annons

Annons

Currydoftande färs- och korvgryta

Härligt färgstark gryta med grönsaker, färs, chorizo och curry. Perfekt till vardag och fest!


Korv-och-farsgryta

Färs- och korvgryta med curry

● 4 pers ● 35 min

400 g blandfärs
2 heta chorizor
rapsolja till stekning
200 g blomkål
200 g broccoli
1 liten squash
1 röd paprika
1 gul lök
2 msk curry
2 dl hönsbuljong
2 dl grädde
salt och peppar

Garnering

ev lökgroddar
hackad persilja

Annons

1. Dela färsen i mindre bitar och forma till små biffar. Skiva korven tunt. Fräs korv och färs i olja i en stekpanna till de får lite färg.
2. Skär alla grönsaker i mindre bitar och låt fräsa med korv och färs någon minut.
3. Krydda med curry och häll sedan på buljong och grädde. Låt koka i ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
4. Garnera eventuellt med lite lökgroddar och hackad persilja. Servera till exempel med nykokt jasminris.

Av Jan-Erik Hagbohm Bild: Christina Uhlin



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...