Annons

Annons

Cookies med mörk choklad

Härligt stora kakor i amerikansk stil! Med det här receptet svänger du snabbt ihop en plåt med mumsiga cookies.


Melerade-chokladcookies

Chokladcookies

Har du ingen varm­luftsugn får du grädda cookiesen i omgångar, då blir tillagningstiden något längre än 20 minuter, eller så får du helt enkelt halvera satsen.

18–20 st 20 min

100 g smör
1½ dl strösocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
drygt 1 dl mörka cho­kladknappar, t ex Odense

1. Värm ugnen till 175° (varmluft) eller 200° (vanlig ugn).
2. Smält matfettet i en gry­ta som är tillräckligt stor för att rymma hela sme­-ten. Ta grytan från värmen och rör i socker, ägg, mjöl, salt, bikarbonat och vanilj­socker.
3. Tillsätt chokladknapparna i den fortfarande var­­ma smeten och rör om helt kort så att smeten blir fint melerad.
4. Klicka ut smeten glest på bakpappersklädda plåtar och grädda i ugnen i ca 10 minuter.

Av Mette Ankarloo Bild: Ralph Månsson och Shutterstock

Annons



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...