Annons

Annons

Småkakor med hasselnötter och choklad

Baka spröda småkakor fyllda med mörk choklad och hasselnötter. Det här receptet är i princip omöjligt att misslyckas med!


cookies-med-choklad-och-hasselnotter-recept

Mörk choklad och nötter är alltid lika uppskattat i småkakor!

Cookies med choklad och hasselnötter – recept

Lättbakat recept på ljuvliga, möra småkakor med nötter och choklad.

• 45 st

4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 nypa salt
200 g kylskåpskallt smör
1 dl strösocker
100 g mörk choklad
2 dl hasselnötter

1. Mät upp vetemjöl, potatismjöl och salt i en bunke, rör om. Skär smöret i mindre bitar och finfördela det i mjölblandningen med fingertopparna. Nyp ihop till en deg, massera in strösockret och knåda till en smidig deg. Du kan även blanda degen i matberedare.
2. Hacka choklad och hasselnötter grovt, för hand eller i matberedare. Knåda in i kakdegen.
3. Dela degen i två lika stora bitar. Rulla varje bit till en jämntjock rulle, lite större än en 5-krona i diameter. Låt stå i kylskåp i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200°, eller ca 190° varmluft.
4. Skär degrullarna i centimetertjocka skivor och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills de fått fin färg. Förvara i tättförsluten kakburk.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…