Annons

Annons

Clementincurd


clementincurd

Curd är gott till scones eller till en bit lagrad ost.

Clementincurd

● 3–4 dl

1 1/2 dl strösocker
4 äggulor
3 tvättade clementiner
1 vaniljstång
150 g smör

1. Vispa upp socker och ägg poröst och luftigt med elvisp. Finriv skalet på clementinerna och pressa ur saften.
2. Koka upp saft, finrivet skal och urskrapad vaniljstång. Själva vaniljstången kan gärna också koka med.
3. Dra av från värmen när det har kokat upp. Slå vätskan över äggvispet under omrörning, lite i taget.
4. Häll tillbaka i kastrull och sjud försiktigt under omrörning tills det tjocknar, ca tio minuter. Ej för hög värme, då koagulerar äggen.
5. Tillsätt smöret i klickar och vispa för hand tills krämen är slät och sval. Häll upp på väl rengjord burk och förvara i kyl. Håller ca 12 dagar i kyl.

Annons

 Om du vill använda curden som tårtfyllning, tillsätt två gelatinblad så att den blir fast.
Fler recept i Allers varje vecka!

Av Sandra Palmqvist  Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...