Annons

Annons

Citroncheesecake med ingefära

Läcker cheesecake med smak av citron, vanilj och ingefära – perfekt som dessert eller till eftermiddagsfikat!


Annons

Citroncheesecake med ingefära recept

Läckert citroncheesecake med smak av ingefära och krämig topping!

TESTA OCKSÅ: Alkoholfri drink med ingefära

Citroncheesecake med ingefära i ugn – recept

Recept på en klassisk citroncheesecake med ingefära och krämig topping av philadelphiaost och botten av digestivekex – som du enkelt gör i ugn! Läcker dessert eller gott att servera till fikat.

• 16 bitar • 1 tim 15 min

RECEPT: Äppelchutney med ingefära och chili

Botten
400 g digestivekex
100 g smör

Fyllning 1
400 g färskost, typ Philadelphiaost
250 g kesella vanilj, 7 ½% fett
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl majsstärkelse
4 ägg
1 burk syltad ingefära, 265 g

TESTA OCKSÅ: Cheesecake med smak av kaffe och choklad

Fyllning 2
2 dl vispgrädde
200 g färskost, typ philadelphiaost
1 ½ dl florsocker
skal av 1 citron

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Mixa digestivekexen till mindre smulor i en matberedare, smält smöret och blanda i. Klä formen med bakpapper och tryck ut kexblandningen ordentligt på papperet. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Låt svalna.
3. Fyllning 1: Vispa färskost och kesella krämigt och tillsätt sedan strösocker, vaniljsocker och majstärkelse. Tillsätt ett ägg i taget och rör till en jämn smet.
4. Mixa ingefäran med sockerlag i en matberedare eller stavmixer till en slät puré, tillsätt i smeten och rör om ordentligt. Häll smeten över kexbotten och grädda i mitten av ugnen i 40 minuter. Låt svalna.
5. Fyllning 2: Vispa grädden. Tillsätt färskosten och florsockret och vispa ihop. Tillsätt citronskalet. Bre krämen över kakan.
6. Du kan göra kakan i förväg och skiva och pudra på florsocker vid servering.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…