Annons

Annons

Chorizomacka med tomatröra


Annons

chorizo-smorgas

Senapsgratinerad chorizomacka

En fräsch tomatsallad är gott på de senapsgratinerade chorizomackorna.

● 4 pers ● 30 min

4 skivor formfranska
3 kokta potatisar
1 het chorizokorv
1 gul lök
1 msk rapsolja
2 msk grov dijonsenap
100 g riven gratängost

Tomatröra

2 plommontomater
1 liten gul paprika
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
10 blad färsk basilika
1 kvist persilja
ca 2 msk olivolja
salt och peppar

1. Rosta brödskivorna och lägg på bakpapper på en plåt.
2. Skär potatisen och korven i små tärningar. Hacka löken. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek potatis, korv och lök till de får lite färg. Ta pannan från värmen och blanda ner senapen. Fördela blandningen på brödskivorna och strö gratängosten över. In i ugnen på 225° i 6–7 minuter.
3. Tomatröra: Dela tomaterna i klyftor och skär bort kärnhus och skinn med en vass kniv. Skär köttet i små kuber. Tärna paprika, hacka lök och vitlök och finhacka basilika och persilja. Blanda allt. Fördela på bröden och ringla olivolja över. Krydda med salt och peppar och servera genast.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…