Annons

Annons

Chokladtryffel med fikon

Riktigt lyxig chokladtryffel med mörk choklad, rom och fikon. Ett extra plus att den är enkel att lyckas med!


Annons

Chokladtryffel med rom och fikon recept

Enkelt recept på lyxig chokladtryffel smaksatt med rom och fikon!

Chokladtryffel med rom och fikon – recept

Chokladtryffel med rom och fikon blir en läcker munsbit till kaffet! Julgodis för vuxna med smak av mörk choklad, rom och fikon.

• ca 45 st

ca 6-8 torkade fikon
3 msk rom eller konjak
200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
75 g smör

Garnering
3/4 dl kakao

1. Hacka fikonen och häll över rommen. Täck väl och ställ att dra i minst 1 timme, eller över natten.
2. Bryt chokladen i mindre bitar.
3. Ge grädden och smöret ett snabbt uppkok. Ta från värmen. Tillsätt chokladen och rör om tills den smält och krämen är slät.
4. Vänd ner fikonen i chokladen och ställ det kylskåpskallt att stelna ett par timmar.
5. Skeda upp tryffeln och rulla till runda bollar. Rulla bollarna i kakaopulver. Förvara tryffeln kylskåpskallt i tättslutande förpackning.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…