Annons

Annons

Chokladrutor med nötkaramell

Baka dessa godingar i långpanna! Lyxig choklad ihop med salta nötter och lite kolasmak gör de här kakorna syndigt goda.


kolabrownies

Sega brownies med nötkaramell

● 12 bitar

150 g mörk choklad, 70%
175 g smör
3 1/2 dl brun farin
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 msk kakao

Nötkaramell

1 1/2 dl strösocker, 150 g
150 g smör
1/2 dl vispgrädde
1 msk honung
3 msk vetemjöl
200 g blandade salta nötter

Annons

1. Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen och smält den ihop med smöret i en gryta på låg värme.
2. Ta grytan från värmen och rör i resten av brownieingredienserna. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 25×35 cm, och grädda i 20 minuter.
3. Lägg socker, smör, grädde, honung och mjöl i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och sjud sedan i 5 minuter. Rör i nötterna.
4. Bre karamellen över kakan och grädda i ytterligare 10 minuter.
5. Låt kakan kallna helt, skär i bitar.

Av Mette Ankarloo Bild: Ralph Månsson

Baka citrusrutor i långpanna Här hittar du fler recept att baka i långpanna!


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/