Annons

Annons

Chokladrutor med kokos och blåbär

Baka läckra mjuka rutor med en härlig kombination av choklad, kokos och blåbär!


chokladrutor-med-kokos-och-blabar-recept

Läckra chokladrutor med kokos och blåbär – och så extra choklad på toppen!

• 1 kaka, ca 24 bitar

TESTA OCKSÅ: Marängtårta med blåbär och choklad

150 g smör eller margarin
3 ägg
3 ½ dl socker
¾ dl kakao
1 ½ tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 dl mjölk

TESTA OCKSÅ: Citronkaka med blåbärskräm

Kokossmet
150 g smör eller margarin
3 dl florsocker
2 ägg
200 g riven kokos
3 dl blåbär
1 msk potatismjöl
200 g mjölkchoklad

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en mindre långpanna, ca 22×32 centimeter, eller klä den med bakpapper.
2. Smält smöret eller margarinet och ställ åt sidan att svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken i det avsvalnade matfettet och häll ner blandningen. Rör om varsamt till en slät smet.
3. Bre ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter, eller tills kakan är näst intill färdiggräddad.
4. Kokossmeten: Smält matfettet och dra kastrullen från värmen. Tillsätt florsocker, ägg och riven kokos och rör om. Blanda blåbären med potatismjölet och vänd ner dem med några stora tag.
5. Ta ut kakan och bre varsamt över kokossmeten. Höj värmen till 200° och grädda igen i mitten av ugnen ca 10 minuter, eller tills ytan fått svagt gyllenbrun färg.
6. Smält mjölkchokladen i vattenbad eller på låg effekt i mikrovågsugn. Ringla den över den svala kakan. Skär upp kakan i bitar då den kallnat.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson

 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…