Annons

Annons

Chokladmuffins med jordgubbar

Få recept på superfina och härligt matiga muffins med mörk choklad i kaka och garnering.


Följ det enkla receptet och få 18 härliga chokladmuffins med jordgubbar!

Följ det enkla receptet och få 18 härliga chokladmuffins med jordgubbar!

• ca 18 st

175 g smör el margarin
175 g mörk choklad
4 dl färska jordgubbar, 200 g + 2 tsk vetemjöl
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Frosting
100 g rumsvarmt smör
200 g philadelphiaost
1 dl florsocker
100 g mörk choklad

Garnering
ca 4 dl färska jordgubbar

Dessutom behövs
Muffinsformar som rymmer ca 1 dl

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Smält matfettet på svag värme i en kastrull ihop med chokladen som brutits i mindre bitar.

Annons

Rör om till en slät sås och ställ åt sidan att svalna.

3. Skölj och rensa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar. 

4. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ner vetemjöl och bakpulver. Tillsätt chokladsåsen och rör varsamt smeten slät.

5. Strö 2 tsk vetemjöl över jordgubbsbitarna, rör om så de blir jämnt mjölade och vänd ner i smeten.

6. Fyll formarna till strax under kanten. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

7. Frosting: Rör smör, philadelphiaost och flor- socker till en slät kräm. Bryt chokladen i bitar och smält över varmt vattenbad eller på låg effekt i mikrovågsugn. Vänd ner chokladen i smörkrämen och rör den åter slät.

8. Spritsa eller bre sedan ut frostingen jämnt över muffinsen och garnera med tunt skivade jordgubbar.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...