Annons

Annons

Chokladkaka med mockafudge

En fyllig kaka bakad med mörk choklad och en fudgetopping med espresso. En dessert med lite vuxensmak!


chokladmocka2

Chokladkaka med mockafudge

● ca 10 bitar

50 g mörk choklad, 70%
2 dl strösocker
2 msk kakao
3/4 dl kokhett vatten
2 ägg
175 g smör
2 msk espresso eller extra starkt bryggkaffe
1 dl gräddfil
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat

Annons

Mockafudge
100 g mörk choklad, 70%
30 g smör
4 msk florsocker
3 msk espresso eller extra starkt bryggkaffe

1. Sätt ugnen på 160°. Klä en liten långpanna, ca 20×30 cm, med bakpapper.

Gilla Allers på Facebook

2. Bryt sönder chokladen till kakan och mixa i matberedare till smulor tillsammans med hälften av sockret och kakaon. Tillsätt det heta vattnet medan maskinen kör. Mixa till en slät kräm.

3. Tillsätt äggen och resten av sockret och mixa slätt. Mixa i smöret och sedan kaffe och gräddfil. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat och mixa i smeten.

4. Häll smeten i formen, grädda i 25–30 minuter. Prova med sticka. Låt kakan svalna i formen, stjälp upp den på en skärbräda och dra bort papperet.

5. Mockafudge: Smält under omrörning, på mycket låg värme, ihop ingredienserna till fudgen i en liten kastrull. Ta från värmen så fort fudgen är jämn. Låt svalna en stund så att den blir tillräckligt tjock för att kunna bres över kakan.

Tips!

Chokladkakan är godast samma dag som den bakats.



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...