Annons

Annons

Chokladbrownies med lakrits

Denna mjuka chokladbrownie är full av överraskningar! Både lakrits och pinjenötter gömmer sig i den lite kladdiga insidan.


Annons

lakritsbrownies

Mjuka brownies med lakrits och pinjenötter

● ca 20 st

150 g mörk choklad
50 g smör eller margarin
5 stänger av Kick lakritskola
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 tsk bakpulver
3/4 dl pinjenötter

Garnering

kakao

1. Sätt ugnen på 175°. Klä en liten långpanna, ca 20x 30 cm, med bakpapper.
2. Bryt chokladen i mindre bitar och smält på svag värme tillsammans med matfettet i en rymlig kastrull. Rör om under tiden så det blir till en slät sås. Ställ åt sidan att svalna.
3. Hacka lakritskolan i grova bitar.
4. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ner vetemjöl, kakao och bakpulver. Häll ner chokladsåsen och tillsätt pinjenötter och lakritsbitar. Rör varsamt smeten slät.
5. Bre ut smeten jämnt i långpannan och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Den ska vara torr på ytan och något kladdig i mitten när den är färdig.
6. Skär upp kakan i bitar då den kallnat. Pudra över lite kakao vid servering.

Av: Irene Ingelmark  Bild: Anette Nilsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…