Annons

Annons

Chokladbakelser med vinbär

Små söta och kladdiga chokladbakelser med inslag av syrliga vinbär och en klick chokladkräm på toppen. Mums!


chokladbakelser-med-vinbar

Kladdiga chokladbakelser med röda vinbär

● ca 12 st

100 g smör eller margarin
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 dl ljust muscovado-råsocker
2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl repade röda vinbär

Fyllning

1 1/2 dl kaffegrädde
50 g smör eller margarin
3/4 dl ljust muscovado-råsocker
1 1/2 msk kakao
1 1/2 msk vetemjöl

Garnering

röda vinbär

Dessutom behövs

muffinsplåt

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en muffinsplåt som rymmer 12 muffins. Du kan också använda vanliga mellanstora formar av papper.
2. Smält matfettet och ställ åt sidan att svalna.
3. Vispa ägg, socker och muscovadoråsocker ljust och poröst. Spara två teskedar av mjölet och sikta ner resterande torra ingredienser. Tillsätt det ljumma matfettet, rör varsamt smeten slät och skeda upp i formarna.
4. Strö det sparade mjölet över vinbären och vänd om med en sked. Strö dem därefter över smeten i formarna.
5. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 15 minuter. De får gärna vara lite kladdiga i mitten då de tas ut ur ugnen.
6.Fyllning: Värm upp alla ingredienser under omrörning och låt därefter krämen få ett uppkok. Ta kastrullen från värmen och låt krämen svalna.
7. Lossa de kalla muffinsen från formarna och lägg en klick chokladfyllning i varje. Garnera med färska röda vinbär.

Tips!
Lite lättvispad grädde smakar utmärkt till!

Läs vår konditor Irénes tips för att baka med bär!


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…