Annons

Annons

Chips med läcker parmesandipp


potatischips

Potatischips med parmesandipp

Servera gärna chipsen med flera olika såser och andra tillbehör till exempel oliver, pickles och kapris.

• 4 pers • 20 min

4–6 potatisar
ca 7 dl rapsolja
salt

Dipp

1 dl majonnäs
1 1/2 dl finriven
parmesanost
rivet skal av 1 citron

Annons

1. Tvätta potatisen noga. Skala eller låt skalet vara på. Skiva potatisen supertunt, med en osthyvel eller mandolin, och lägg skivorna i kallt vatten efter hand.
2. Hetta upp oljan i en kastrull till  ca 170°. Använd helst termometer för att kontrollera att det är rätt temperatur.
bHäll bort potatisvattnet och klappa skivorna torra i en kökshandduk.
4. Fritera potatisskivorna, några i taget, i oljan tills de får en fin färg. Fånga upp ur kastrullen med en hålslev i metall. Låt chipsen rinna av på lite hushållspapper och krydda med lite salt.
5. Dipp: Mixa ihop alla ingredienserna.
6. Servera potatischipsen tillsammans med dippen.


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/