Annons

Annons

Cheesecake med vaniljrabarber

En fryst vaniljcheesecake toppad med söt och syrlig rabarber. Himmel, vad gott!


Annons

rabarbercheesecake

Fryst cheesecake med vaniljsmälta rabarber

● 1 tårta, ca 12 bitar

Botten

5 digestivekex

Fyllning

3 äggulor
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
200 g philadelphiaost
3 äggvitor

Vaniljrabarber

7 dl rabarber i bitar
1 3/4 dl socker
1 vaniljstång

Garnering

ev myntablad

1. Smula digestivekexen och strö ut smulorna i bottnen på en rund form som mäter ca 24 centimeter i diameter. Formen bör ha löstagbar kant.
2. Vispa först äggulorna, sockret och vaniljsockret vitt och poröst. Vispa därefter grädden i en separat bunke.
3. Vänd ner philadelphiaosten i äggsmeten och rör blandningen slät. Vänd därefter ner den vispade grädden.
4. Vispa äggvitorna med absolut rena redskap till ett fast vitt skum och vänd varsamt ner det i smeten. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Djupfrys cheesecaken.
5. Lägg rabarberbitarna i en kastrull. Strö över sockret. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg ner stång och frön i kastrullen.
6. Värm rabarberbitarna på svag värme. Vicka på kastrullen då och då så att sockret smälter till en slät lag. Sjud ett par minuter tills rabarbern mjuknat utan att gå sönder.
7. Häll upp rabarberkompotten i en sil så att spadet rinner av. Häll tillbaka saften i kastrullen och koka lagen tills den blir simmig och sirapslik. Låt gärna vaniljstången koka med. Häll sirapen över bitarna i en skål och ställ åt sidan att kallna.
8. Lossa nu den djupfrysta cheesecaken ur formen och placera den på ett uppläggningsfat. Skeda över rabarberkompotten  och vaniljlagen. Garnera med några myntablad.

Av: Irene Ingelmark Bild: Anette Nilsson

rabarberbakelseHär hittar du fler härliga rabarberrecept!


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…