Annons

Annons

Cheesecake med lingon

En krämig cheesecake på krispig botten är rena rama lyxen – särskilt med en ljuvlig smak av lingon!


cheesecake-med-lingon-recept

Härligt krämig cheesecake med smak av lingon!

TESTA OCKSÅ: Lingonscones med choklad

• 1 kaka, ca 10 bitar

TESTA OCKSÅ: Cheesecake med smak av kaffe och choklad

3 dl crunchy müsli

Fyllning
4 dl lingon
2 dl socker
4 gelatinblad
1 dl vispgrädde
200 g philadelphiaost
2 dl crème fraiche
½ tsk vaniljpulver

Annons

TESTA OCKSÅ: Picklade lingon

Garnering
ca 2 dl färska lingon

1. Värm upp lingonen till fyllningen i en kastrull under omrörning. Då de börjar safta sig kokas de under lock i ca 5 minuter. Häll upp bärmassan i en sil och passera med hjälp av baksidan på en sked.
2. Häll tillbaka den släta lingonsaften i den rengjorda kastrullen och ge den ett uppkok. Tillsätt sockret och ge saften ytterligare ett uppkok så att sockret löses upp. Ställ åt sidan att svalna.
3. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Låt dem därefter droppa av och lägg ner dem i den avsvalnade lingonlagen. Rör om tills de är upplösta. Ställ åt sidan att kallna tills lagen börjar bli simmig.
4. Vispa grädden och blanda med philadelphiaost och crème fraiche. Smaksätt med vaniljpulver. Vänd ner den svala lingonlagen.
5. Krossa müslin och strö ut smulorna i en rund bakform, ca 21 cm i diameter. Formen bör ha löstagbar botten. Häll ner lingonfyllningen och låt formen stå kylskåpskallt att stelna, ca 6 timmar.
6. Lossa den stelnade kakan ur formen och garnera med färska lingon.

Tips
Använd glutenfri müsli om kakan ska serveras till någon som inte tål gluten.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...