Annons

Annons

Cheesecake med kokoskrisp

En enkel, snabb och smarrig dessert som serveras i en fin liten portionskopp!


cheesecake

Cheesecake i kopp med topping av kokoskrisp

● ca 10 pers

4 dl riven kokos
3 msk smör
3 msk socker

Ostkräm
3 dl vispgrädde
250 g mascarponeost
200 g färskost t ex philadelphia
1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk saft av citron

Annons

Hallonmos
4 dl hallon
1/2 dl florsocker

1. Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna, under omrörning, på medelvärme tills de fått svagt gyllenbrun färg. Tillsätt smör och socker och stek en kort stund tills det blandats väl och sockret har smält. Bre ut kokoskrispet på smörpapper att kallna.
2. Ostkräm: Vispa grädden. Rör samman de andra ingredienserna till en slät konsistens. Vänd ner den vispade grädden och rör krämen slät.
3. Mosa hallonen och blanda med florsocker.
4. Lägg en klick ostkräm i bottnen på några serveringskoppar och strö över lite kokoskrisp. Ringla över lite av de mosade hallonen. Fortsätt varva ostkrämen, kokoskrispet och hallonen i kopparna. Strö lite av kokoskrispet överst och servera.

Fler härliga recept:

Saftig, söt och syrlig kokos- och limekladdkaka
Långpannebaka med kokos och vanilj

Av: Irene Ingelmark Bild: Anette Nilsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/