Annons

Annons

Cheesecake med kaffe och choklad

Bjud på en cheesecake med kaffe och choklad som imponerar på dina gäster. Den är enkelt att göra, och du behöver inte ens använda ugnen!


Annons

cheesecake-med-kaffe-och-choklad-recept

Cheesecake med kaffe och choklad – bättre kan det inte bli!

TESTA OCKSÅ: Fryst cheesecake med jordgubbar och blåbär

• 1 kaka, 10–12 bitar

8 digestivekex
50 g smör eller margarin
1 ½ dl grovhackade valnötter

Fyllning
2 tsk snabbkaffepulver
3 ägg
1 dl socker
½ dl mörkt muscovadoråsocker
1 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost
3 msk kaffelikör, t ex Kahlúa
3 dl vispgrädde

TESTA OCKSÅ: Snabb cheesecake i glas med blåbär och citron

Servering
½ tsk snabbkaffepulver
½ tsk kakao
½ tsk florsocker
50 g mörk choklad

1. Krossa kexen till fina smulor. Smält matfettet, häll över och rör om. Tillsätt valnötshacket och rör om till en smulig massa. Tryck ut jämnt i en rund form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
2. Stöt snabbkaffepulvret till fyllningen fint i en mortel.
3. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor, socker, muscovadoråsocker och vaniljsocker ljust och poröst.
4. Tillsätt philadelphiaosten och smaksätt med likör och kaffepulvret. Rör smeten slät.
5. Vispa grädden och rör ner i smeten.
6. Vispa äggvitorna med absolut rena redskap till ett fast vitt skum. Vänd varsamt ner skummet i ostsmeten. Klicka ner ostsmeten jämnt i formen och låt den stå fryskallt i minst 4 timmar.
7. Servering: Lossa tårtan från formen och låt den stå kylskåpskallt i ca 30 minuter för att tempereras. Stöt snabbkaffepulvret i en mortel och blanda med kakao och florsocker. Hyvla choklad över kakan och sikta kakao- och kaffepulverblandningen över.

Av Irene Ingelmark
Bild: Fredrik Ödman


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…