Annons

Annons

Cheesecake med aprikos

Bara fem ingredienser och ingen ugn! Den här cheesecaken med aprikos är lika enkel som god!


aprikoscheesecake

Cheesecake med vit choklad

Ibland är det skönt att slippa ugnen och att passa bakningstider, här kommer en snabb och smarrig obakad variant! Flingorna går att byta mot glutenfritt alternativ.

● ca 12 pers

Annons

200 g smör
5 dl dinkelflingor

Fyllning

300 g vit choklad
2 burkar mascarponeost, ca 500 g

Aprikostäcke

3 dl aprikosmarmelad med fast konsistens, ca 400 g

1. Smält smöret och blanda med dinkelflingorna. Tryck ut i en pajform, ca 25 cm i diameter, och ställ i kylen.

Gilla Allers på Facebook

2. Fyllning: Smält chokladen försiktigt över vattenbad. Blanda med mascarponeosten och häll över bottnen. Ställ i kylen tills fyllningen satt sig och stelnat, 30–40 minuter.

3. Aprikostäcke: Värm försiktigt aprikosmarmeladen tills den smält. Den får ej koka! Häll sedan över den stelnade cheesecaken. En fast marmelad gör att aprikostäcket får en skärbar konsistens när det stelnat.

Av: Sandra Palmqvist
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...