Annons

Annons

Cheesecake i glas med nötter och melon

Bra hälsoval. Recept på en lättare cheesecake som serveras i glas tillsammans med nötter och melon.


Cheesecake i glas.

Cheesecake i glas med nötter och melon – recept

• 4 pers • 30 min
• 320 kcal/portion

Rostade nötter
1/2 dl hasselnötter
1/2 dl valnötter
2 tsk flytande honung
1 nypa salt
Philadelphiakräm
400 g philadelphiaost light, 11 %
2 äggulor
1 krm vaniljpulver
1/2 citron, skal och saft
1 tsk flytande honung
Tillbehör
400 g valfri melon
Garnering
citronmeliss

Annons

1. Rosta hasselnötterna i en stekpanna tills skalet blir mörkbrunt och börjar släppa. Det tar 5–6 minuter. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnugga bort skalet. Lägg tillbaka hasselnötterna i stekpannan tillsammans med valnötter, flytande honung och salt. Hetta upp och rör ihop, lägg ut på ett bakplåtspapper och låt svalna. Hacka dem sedan grovt.
2. Vispa ihop alla ingredienser till färskostkrämen och skär melonen i centimeterstora kuber.
3. Varva rostade nötter, färskostkräm och melon i glas eller skålar, dekorera med färsk citronmeliss och servera direkt.

Gilla Allers på Facebook

 

Av Maja Rehwin

Bild: Christina Uhlin

Fler recept i vår serie Bra hälsoval!:

Somrig paj med vaniljkvarg och färska bär

Yoghurtglass med persika, lime och mynta

Kycklingbiff med bladpersilja

Grillade aubergineknyten med krämig fyllning

Rostad färskpotatis med krasse och citrondressing

Grillad sallad med vaxbönor och kapris

Squashsallad med sockerärter, parmesan och chiliolja

Smakrikt fiskpaket med fänkål



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...